70 procent van de Nederlanders die de komende jaren een nieuwe auto overwegen, is bekend met het concept privélease. Slechts 20 procent overweegt het daadwerkelijk als financieringsmogelijkheid, 59 procent vindt het maandbedrag te hoog.

Dat blijkt uit een recent consumentenonderzoek van GfK, waarin tweeduizend Nederlanders gevraagd wordt naar verschillende aspecten van automobiliteit. Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts 15 procent van de Nederlanders bekend is met het bestaan van auto-abonnementen.

Elektrisch

De benzinemotor blijft de favoriete keuze bij de aanschaf van een volgende auto. Onder potentiële elektrische rijders zorgt het verminderen van aankoopsubsidies bij 51 procent voor twijfels over de aanschaf, terwijl voor twee derde het verminderen van het wegenbelastingvoordeel invloed heeft op hun overweging om elektrisch te rijden.

Herkomst

Voor 35 procent van de Nederlanders speelt het land van herkomst een rol bij de keuze van hun volgende auto. Chinese automerken hebben een geholpen bekendheid van 73 procent, maar de overweging om een Chinees automerk te kopen blijft laag vanwege de onzekerheid over kwaliteit en service. Duitse auto’s (41 procent) en Japanse auto’s (18 procent) blijven het meest populair in Nederland.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties