De Volkswagen Golf blijft zowel in Nederland als in heel Europa de meest gezochte auto. Het model staat, met uitzondering van Frankrijk, waar de Renault Clio het populairst is, in alle onderzochte landen op de eerste plek in het Europa Rapport van Autoscout24.

In de rapportage van het verkoopplatform worden vraag en aanbod van meer dan 2 miljoen auto’s in zeven Europese landen met elkaar vergeleken.

Merken en modellen

De top 5 in Europa bestaat na de VW Golf uit de VW Polo, Audi A3, Audi A4 en Audi A6. Ook in Nederland vormen de VW Golf en de VW Polo de nummers 1 en 2, gevolgd door de Opel Corsa, Audi A3 en Renault Clio.

Elektrisch

Tesla bleef het meest populair onder elektrische rijders. In Europees perspectief stond de Tesla Model 3 aan kop, gevolgd door de Tesla Model Y, Renault Zoe, Tesla Model S en Smart forTwo; Nederland was het enige land waar de Tesla Model S het populairst was onder elektrische rijders, gevolgd door de Model 3, Model X, Audi e-tron en Renault Zoe.

Prijs

Na jaren van flinke prijsstijgingen steeg de gemiddelde prijs van een occasion in Europa in 2023 met 6 procent. Een jaar eerder steeg die prijs nog met 20 procent. Tegelijk steeg het aanbod met 12 procent en dat van elektrische auto’s met 143 procent. Het aandeel koopaanvragen voor een elektrische auto daalde daarentegen met 2 procent.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties