Winst ALD Automotive stijgt met 71 procent

Wereldwijd heeft ALD Automotive een nettoresultaat behaald van 873,1 miljoen euro, een stijging van 71 procent ten opzichte van 2020.

Dat blijkt uit de jaarcijfers van de leasemaatschappij. Ook meldt ALD in 2021 wereldwijd bijna 438 miljoen euro te hebben omgezet met de verkoop van ex-leaseauto’s, tegen 61 miljoen euro in 2020. Het resultaat per voertuig bedroeg 1422 euro. De vloot groeide wereldwijd met 4 procent, in Nederland met 5 procent. De vloot telt nu wereldwijd ruim 1,4 miljoen voertuigen; in Nederland zijn dat er 76.600.

Jeroen Kruisweg, ceo van ALD Automotive Nederland kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar. “We hebben goede financiële resultaten geboekt. We zijn nieuwe partnerships aangegaan met Lynk & Co en Tesla, en zien het succes van innovaties zoals ALD Flex en ALD Move toenemen. De leasemarkt is sterk in beweging en we konden in 2021 goed profiteren van de innovatie- en digitaliseringslagen die we eerder al gemaakt hebben. Ook zijn we weer tot Best Workplace uitgeroepen door onze medewerkers. Maar naast dit alles blijven we ons vooral richten op klanttevredenheid.  Het winnen van drie awards bij de verkiezing van beste leasemaatschappij van het jaar was dan ook een hele mooie afsluiting van het jaar.”

Elektrificatie

De elektrificatie van het wagenpark verloopt naar verwachting. ALD denkt dat in 2022 al meer dan 30 procent ervan elektrisch zal zijn. In Nederland betrof maar liefst 32 procent van de ingezette contracten in 2021 een elektrisch voertuig. Tim Albertsen, ceo van ALD: “Waar 2020 werd gekenmerkt door de pandemie en een sterke economische terugval, werd 2021 gekenmerkt door een opleving van de economie. Hoewel we nog steeds te maken hadden met een storing in de toeleveringsketen, wist ALD toch zijn Move 2025-doelstellingen verder te verwezenlijken en zelfs vooruit te lopen op de doelstellingen in het kader van de elektrificering van de vloot en duurzaamheidsdoelen. De resultaten van ALD in 2021 zijn uitstekend met een stijging van de vloot en marges en recordverkopen van tweedehandsauto’s. De verwachting is dat deze markttendensen in 2022 zullen aanhouden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.