Zakelijke rijder waardeert noodstopsysteem

Van alle zakelijke rijders is 86% positief over een automatisch noodstopsysteem in de auto. Meer dan de helft (53%) heeft zo’n elektronische rijhulp, 16% weet niet of onvoldoende hoe het werkt, 8% is ervan overtuigd het remmen zelf beter te kunnen.

Vereniging Zakelijke Rijders meldt dat op basis van onderzoek onder haar leden. Vanaf 2022 is een noodremsysteem verplicht in nieuwe auto’s. Van de ruim achthonderd VZR-leden die meededen aan de peiling heeft 53% al een AEBS in de auto. 23% kijkt uit naar het moment dat hun volgende auto de voorziening aan boord zal hebben. Van de aangesloten zakelijke rijders geeft 10% aan positief te zijn over het systeem maar toch niet goed te weten hoe het werkt. Ten slotte heeft 6% van de ondervraagden geen idee wat AEBS is en of het in de auto aanwezig is.

ADAS

Jan van Delft, voorzitter van VZR, vindt de verplichte aanwezigheid van een noodremsysteem in alle nieuwe auto’s vanaf 2022 een goede zaak. “Berijders willen deze feature graag hebben. Er moet wel goed gecommuniceerd worden hoe een dergelijk systeem werkt. Dit is een breder fenomeen, de informatiebehoefte naar ADAS-systemen (advanced driver assistance systems) is groot.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.