fbpx
bekeken: 1426 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Lennaerts start door met gewijzigde directie

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 11 februari 2020, 07:59

Leestijd: < 1 minuut

Het eind januari failliet verklaarde Autobedrijf Lennaerts maakt per direct (10 februari) een doorstart. Dat gebeurt met een gewijzigde directie en een licht afgeslankt team, zo is gisteren aan het personeel bekendgemaakt.

Binnen de tweekoppige directie maakt Hans Lennaerts, broer van Bart Lennaerts, plaats voor bedrijfsleider Ralph Smeets van de vestiging Roermond. Ieder van hen is voor vijftig procent eigenaar. Nog onbekend is wat Hans Lennaerts buiten het bedrijf gaat doen. Van de 28 medewerkers van vóór het faillissement blijven er volgens Smeets zo’n 23 over. Op de website meldt de nieuwe directie: ‘Lieve klanten, uw overweldigende steun heeft ons de kracht gegeven om ons mooie bedrijf voort te zetten’.

Profile

Autobedrijf Lennaerts blijft gevestigd in de huidige bedrijfspanden in Venlo (foto Google), Beesel en Roermond. De ongeveer een jaar geleden gestarte Profile-vestiging bij Lennaerts Roermond zal worden stopgezet, wegens “een ontoereikend verdienmodel”, aldus Smeets. Het is de bedoeling om binnen afzienbare tijd een werkplaatsformule toe te voegen aan de dienstverlening. De precieze keuze moet nog worden gemaakt. Het bedrijf wil minder afhankelijk worden van zijn salesactiviteiten en zich sterker met aftersales gaan profileren.

Citroën

Lennaerts is FCA-dealer (Fiat, Alfa Romeo, Fiat Professional en Jeep) maar ziet zich geconfronteerd met een wegzakkende nieuwverkoop. Niettemin is men in onderhandeling met de FCA-importeur over voortzetting van het dealerschap. Eerdere investeringen om het merk Citroën te mogen voeren brachten volgens Smeets niet de gehoopte revenuen, doordat de importeur het dealerschap al na een paar jaar weer opzegde. In mei vorig jaar deed Lennaerts zijn Hyundai-activiteiten over aan Hekkert Autogroep.

Tags: , , ,

Rocar-Tech: eerste laadhulp…Deeltjesteller VLTest en Autec…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties