bekeken: 1308 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

LKQ Europe signaleert herstel van business

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 26 juni 2020, 08:13

Leestijd: 2 minuten

LKQ Europe rapporteert omzetverlies over het tweede kwartaal, maar ziet sinds medio april de business weer aantrekken. “We zullen hier sterker uitkomen”, zegt ceo Arnd Franz in een toelichting op de voorlopige cijfers

Het is volgens de topman een goede zet gebleken al in januari te anticiperen op de Cocid-19-crisis. Aanbevelingen om werknemers en klanten te beschermen werden in gang gezet, kostenbesparingen geïmplementeerd. “Na de aanzienlijke vraaguitval, begin april, zal de markt niet zo snel terugkeren op zijn vroegere niveau. Maar we signaleren momenteel aanhoudend herstel op al onze afzetterreinen.”

Logistiek centrum

De Europese moederorganisatie van onder meer Fource behield “zelfs toen de zwaarste crisis onze industrie raakte” haar volledige capaciteit om klanten te bedienen, zegt Franz. Ook nam ze consequent maatregelen om sterker uit de crisis te komen. Hij onderstreept de solide financiële positie van LKQ Europe, dat ook de voorbije maanden bleef investeren. Concreet voorbeeld is de bouw van het nieuwe logistiek centrum voor Nederland (Berkel en Rodenrijs). De oplevering staat gepland voor eind dit jaar, de opening begin 2021. “Het helpt onze positie als grootste logistieke netwerk in de onafhankelijke automotive aftermarket te versterken.” Op de strategische agenda staan ook aanhoudende digitalisering en verduurzaming. “In de toekomst zal LKQ Europe hier meer verantwoordelijkheid aanvaarden.”

Omzet

Als gevolg van de Covid-19-crisis komt bij moederbedrijf LKQ Corporation de omzet in (het nog niet volledig afgeronde Q2) circa 25% onder die van dezelfde periode 2019. Daarbij was april ronduit belabberd (-30%) maar gaf mei ondanks een min van liefst 20% een signaal van opkomend herstel, stelt Nick Zarcone, President van LKQ Corporation. “Elke business unit rapporteert sinds de tweede helft van april een groeiende verkoop. Gezien het herstel van de afgelopen weken zijn we voorzichtig optimistisch. We verwachten het momentum te kunnen gebruiken voor een krachtig slot van het tweede kwartaal.”

Door te besparen op kosten wist LKQ Corporation over april en mei toch een positief operationeel resultaat te behalen. Het stelde de onderneming in staat om 250 miljoen dollar aan leningen terug te betalen en om haar liquide middelen te versterken (naar 2,2 miljard dollar eind mei).

Victor van den Berg van Radiuz…2CV als denkrichting voor Euro…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties