fbpx
bekeken: 1870 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

LKQ in Q2 geraakt door Covid-19

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 30 juli 2020, 15:28

Leestijd: < 1 minuut

De wereldwijde omzet van LKQ Inc. daalde over het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 19,1 procent van 3,248 naar 2,626 miljard dollar. Over het eerste halfjaar is door een relatief goed eerste kwartaal de min beperkt gebleven tot 11,4 procent.

Nog steeds een forse min, die in de VS iets groter is dan in Europa, maar trendmatig reageerden beide continenten vrijwel gelijk op de pandemie. Vooral maart en april 2020 waren de maanden waarin het coronavirus door de vele lockdowns voor de minnen verantwoordelijk waren. Hoewel eind april de eerste signalen zichtbaar werden dat het dal was bereikt. In mei en juni heeft LKQ zowel in de VS als in Europa de weg omhoog weer gevonden. Uiteraard mede doordat de overheidsmaatregelen in de diverse Amerikaanse staten en Europese landen toen werden versoepeld.

De omzet over het eerste halfjaar kwam uiteindelijk uit op 5,63 miljard dollar, waarin Europa goed is voor 2,564 miljard dollar. Mede door een sterk kostenreductieprogramma, is er over de eerste zes maanden een nettowinst van 263,9 miljoen dollar gerealiseerd. Gezien de onzekerheid die er in diverse landen nog is, geeft LKQ nog geen omzet- en winstverwachting voor het hele jaar af.

Tags: , ,

Verhuurder Europcar in het…ANWB roept op tot slim…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties