fbpx
bekeken: 1498 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

LPG-sector: Dag van het Autogas

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 12 november 2018, 14:32

Leestijd: < 1 minuut

Om het grote publiek te informeren over de voordelen van LPG organiseert het Platform Autogas zaterdag 24 november de Dag van het Autogas. Op ruim vijftig locaties in Nederland beantwoorden LPG-inbouwspecialisten dan vragen.

Het platform bundelt leveranciers van LPG en van LPG-systemen. Volgens de sector is bij veel mensen onbekend dat deze brandstof nog steeds volop verkrijgbaar is. Ook de lagere literprijs en CO2-uitstoot vergeleken met benzine behoren niet tot de parate kennis van de particulier. Recente tests van emissie door onder meer de TÜV bewijzen volgens de branche dat autogas beter is voor het milieu. “Nederland kent nu een miljoenenvloot aan benzineauto’s die gemiddeld tien jaar rondrijden”, zegt voorzitter Kees Goudberg van de Stichting Autogas Nederland. “Er is dus op korte termijn een groot succes te behalen voor een beter klimaat door deze auto’s op LPG te laten rijden.”

Voordelen, kosten

Tijdens de open dag zoomen de deelnemende bedrijven in op vragen als: wat is een autogasinstallatie, hoe wordt deze ingebouwd, wat zijn de voordelen en de kosten, welke besparing levert het rijden op autogas (LPG) op. De bijbehorende website vermeldt de locaties en activiteiten.

Tags: , , , , , ,

Century dealer Cupra in…Column Ernestine Voskuilen:…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties