fbpx
bekeken: 2384 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,57)

Magneti Marelli mogelijk in etalage

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 20 juli 2015, 12:38

Leestijd: < 1 minuut

In de zoektocht naar financiële middelen voor de geplande investeringen zou dochter Magneti Marelli weleens te gelde gemaakt kunnen worden door Fiat Chrysler. Dat meldt persbureau Reuters, zich beroepend op drie onafhankelijke bronnen. Het autoconglomeraat ontkent.

Er zou al een bod zijn uitgebracht op de onderdelenfabrikant en elektronicaspecialist maar dit is te mager bevonden. De ondergrens ligt volgens ingewijden op 3 miljard euro, het bod kwam niet verder dan 2,7 miljard. De omzet van Magneti Marelli bedraagt 6,5 miljard euro, met een winst van ruim 200 miljoen. Behalve onderdelenfabrikant is Magneti Marelli ook actief op het gebied van werkplaatsformules middels het ook in ons land actieve Checkstar.

Voor de komende jaren staan bij Fiat Chrysler investeringen gepland met een waarde van 48 miljard euro. Bovendien heeft ceo Marchionne herhaaldelijk aangegeven dat verdere consolidatie in de industrie bittere noodzaak is, daarbij zelfs hintend op fusies met bijvoorbeeld General Motors. Saillant gezien de eerdere pogingen tussen GM en Fiat die voor GM bijzonder kostbaar bleken. De jongste poging van Fiat is nu dan ook in een vroeg stadium de voet dwars gezet.

Tags: , , ,

Ford zet voetganger in…Tyrenet-klant naar Manchester…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties