fbpx
bekeken: 1262 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Mann-Hummel stopt productie Ludwigsburg

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 31 juli 2020, 16:48

Leestijd: < 1 minuut

Het hoofdkantoor van filterfabrikant Mann-Hummel blijft in het Duitse Ludwigsburg, net als het technologiecentrum (foto) maar productie zal er niet langer plaatsvinden. Met de sluiting van de fabriek komen 400 banen te vervallen.

De beslissing betekent concreet dat er geen nieuwe orders worden aangenomen voor productie op de genoemde locatie en dat de bestaande productie wordt afgebouwd of elders ondergebracht. De fabrikant gaat in overleg met vertegenwoordigers van klanten en het personeel om een tijdspad te bereiken.

Levensvatbaar

De productie in Ludwigsburg startte al in 1954, wat de beslissing volgens de fabrikant extra bemoeilijkte. Er is nu echter geconcludeerd dat de productiefaciliteit niet concurrerend genoeg is om levensvatbaar te blijven. Op de locatie werden onder meer brandstof-/olie- en luchtfiltersystemen gebouwd voor de eerste montage.

Mann-Hummel heeft een personeelsbestand van zo’n 22.000 mensen wereldwijd. Vorige week nog publiceerde het bedrijf resultaten van de herstructurering die vorig jaar werd afgerond. President en CEO Wilks kondigde toen al aan dat verdere kostenreducties noodzakelijk zouden zijn. De gevolgen van de coronapandemie noden tot het vervolgen van dit traject, maar ook de energietransitie binnen de automotive (van verbrandingsmotoren naar elektrische aandrijving) speelt een rol.

Tags: ,

Zeer grote brand treft…Free2Move losgeweekt van PSA
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties