bekeken: 2537 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Matthijs Verhaar weg bij Profile

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 juli 2020, 12:29

Leestijd: < 1 minuut

Matthijs Verhaar, voormalig Directeur Business bij Profile International, vertrekt op korte termijn. Dat gebeurt niet op eigen initiatief: het bestuur zou ontevreden zijn over de omzetgroei sinds zijn aantreden, in januari 2017.

Ook een slepend ict-project, hoog kostenniveau van de centrale organisatie en gebrekkige sturing van de truckactiviteiten spelen volgens ingewijden een rol bij het vertrek.

Volgens Dirk Lambrechts, Directeur Services Profile International, ligt de werkelijkheid genuanceerder. Verhaar en het bestuur zouden gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen dat hij inhoudelijk niet de geëigende persoon is om het door hemzelf geschreven strategisch plan 2025 uit te voeren. Profile wil de komende jaren evolueren tot een serviceprovider, waarbij achter de schermen mobiliteitsbehoeften worden gekoppeld aan leveranciers. “In zekere zin heeft hij toegewerkt naar zijn eigen vertrek, door enkel uit te gaan van wat nodig was voor het bedrijf. Dat verdient respect.”

Op afroep

Verhaar is de komende maanden op afroep beschikbaar, vooruitlopend op zijn daadwerkelijke vertrek. Hij volgde ruim drie jaar geleden Anthonie Zoomers op, komend van de internationale, op bouw- en woningproducten gerichte handelsonderneming Fetim. Voordien leidde Verhaar een groothandel voor bouwmaterialen. Zijn trackrecord op het gebied van retail en franchiseorganisaties maakte hem volgens de Raad van Commissarissen de juiste persoon op de juiste plek voor Profile. Het wederzijdse doel was te groeien in de particuliere markt, een ambitie die in de afgelopen jaren niet (voldoende) is gerealiseerd. Het netwerk van Profile in Nederland omvat 159 vestigingen en in België 65.

Opvolger

Het is niet bekend door wie Verhaar wordt opgevolgd. Een deel van zijn taken wordt voorlopig waargenomen door Lambrechts. Profile meldt dat een (nog bekend te maken) commercieel directeur wordt aangesteld. De aangesloten ondernemers in België en Nederland zijn zelfstandig en worden door de ondersteunende nationale formulekantoren in Antwerpen en Veenendaal voorzien van inkoop, ICT, trainingen, marketing en landelijke sales. “Doel is om het aantal vestigingen stabiel te laten groeien”, aldus het persbericht. Bij Profile werken ongeveer tweeduizend mensen.

Tags: , , ,

Tweede seizoen Bovag-kanaal…Bandenverkoop in de EU: -22…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties