fbpx
bekeken: 2007 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,57)

Meer EU-toezicht op automarkt

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 28 oktober 2015, 11:18

Leestijd: < 1 minuut

De Europese Commissie moet meer bevoegdheden krijgen om toezicht te houden op de automarkt en op nationale instanties die auto’s goedkeuren. Daarvoor stemde dinsdag een nipte meerderheid van het Europees Parlement naar aanleiding van het dieselschandaal bij Volkswagen. Voor een breed parlementair onderzoek naar het schandaal was geen meerderheid.

De EU-landen zijn zelf verantwoordelijk voor de handhaving van de emissienorm en het toelaten van auto’s. In Nederland moet de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) dat doen. Brussel wil hierin een rol spelen, maar bijvoorbeeld minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen vindt een Europese toezichthouder niet nodig.

Het Europees Parlement eiste verder dat met de nieuwe testprocedure die de werkelijke uitstoot van dieselauto’s meet niet mag worden gemarchandeerd. De foutmarges in de zogeheten Real Driving Emissions-test moeten tot een minimum worden beperkt, en de lidstaten zouden geen overgangsfase moeten invoeren waarin de normen mogen worden overschreden.

Tags: , , , ,

Autoconnect voegt Motorcheckup…Apollo Vredestein lanceert…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties