fbpx
bekeken: 778 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

‘Meer fusies en overnames in auto-industrie’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 februari 2020, 16:50

Leestijd: < 1 minuut

In een analyse van de wereldwijde markt voor nieuwe personenwagens voorziet data-expert Global Data meer fusies en overnames in de auto-industrie.

Global Data doet de voorspelling naar aanleiding van de publicatie van jaarcijfers door Daimler. De fabrikant van onder andere Mercedes-Benz rapporteerde een nettowinst over 2019 van 2,7 miljard euro. Dat klinkt aardig, maar het was wel 64 procent lager dan in 2018.

Verschillende oorzaken

Analist David Leggett van Global Data ziet met name kosten voor rechtszaken naar aanleiding van het dieselschandaal en voor een terugroepactie van Takata-airbags als oorzaken van de gedaalde winst.

Leggett noemt ook de hoge investeringen voor nieuwe producten en technologieën, onder meer voor elektrificatie en autonoom rijden en om te kunnen voldoen aan de eisen aan de CO2-uitstoot.

Voeg daarbij de ingezakte vraag, vooral vanuit China, en het is logisch dat de auto-industrie zal streven naar consolidatie. “Beleggers willen graag tekenen van vooruitgang zien en strategische beslissingen om de uitdagingen te pareren. De druk op autofabrikanten en toeleveranciers om te herstructureren neemt toe.”

Tags: , , ,

Data: juiste boodschap op…EDPB legt verwerking…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties