fbpx
bekeken: 798 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Meer gebruik steunmaatregelen Vaco-leden

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 11 juni 2020, 14:57

Leestijd: < 1 minuut

Een groeiend aantal Vaco-leden – 37% – maakt inmiddels gebruik van een steunregeling, blijkt uit de nieuwste Coronamonitor van de banden- en wielenbranche. De toename ten opzichte van de vorige peiling, twee weken terug, bedraagt vijf procentpunten.

Ter verklaring wijst Vaco op het sterk gestegen aantal leden dat alsnog gebruikmaakt van het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW): 26%, een toename van 7 procentpunten. “Veel bedrijven die op de grens balanceren van twintig procent omzetverlies hebben voor de zekerheid toch een NOW-steunverzoek ingediend”, zegt branchemanager Edwin Brinksma. Dat kon tot en met 5 juni. Aanvragen voor NOW 2.0 kunnen vanaf 6 juli 2020 de deur uit.

Geschat omzetverlies

Het geschatte omzetverlies van de leden is met 2 procentpunten gestegen naar 23%. Een belangrijke reden is het teruglopende aantal klussen in de werkplaats. De seizoensbandenwissels zijn zo goed als afgerond en afspraken voor service of controle van banden van recreatievoertuigen blijven aanzienlijk achter. “Wel of niet met vakantie, wel of niet een weekend proefkamperen, het is een discussie die we terugzien in de monitor.” Daar steeg de factor ‘Minder werk in de werkplaats’ naar de tweede plek in de impact-top-5, achter ‘Minder klanten’ (45%). ‘Orderportefeuille minder gevuld’ (39%) is een plek gedaald naar de derde plaats.

Impact

De terugloop van werk in de werkplaats is tevens te zien in de Coronamonitor top 5 impact op de bedrijfsvoering. ‘Minder werk in de werkplaats’ (44%) steeg een plek naar de tweede positie, achter ‘Minder klanten’ (45%). ‘Orderportefeuille minder gevuld’ (39%) is een plek gedaald naar de derde plaats. Overigens wordt de frequentie van de ledenpeiling over de corona-gevolgen gehalveerd, van tweewekelijks naar maandelijks. Voortaan gaat de meting elke eerste woensdag van de maand de deur uit, te beginnen op 1 juli. Tot nu toe hebben telkens zo’n 125 Vaco-leden meegedaan aan de monitor.

Tags: , , ,

Leaseplan Energy: goedkoop…Door corona minder…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties