bekeken: 3172 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Meerderheid kopers Autotrack wil hoog model

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 21 augustus 2018, 14:30

Leestijd: < 1 minuut

Ruim 55 procent van de Nederlanders zou bij de aanschaf van een nieuwe auto kiezen voor een hoog model. Dat meldt Autotrack op basis van eigen onderzoek.

De occasionsite ondervroeg eerder deze maand vijfhonderd Nederlandse autogebruikers. De uitkomsten van die enquête werden vervolgens losgelaten op de eigen database. Met als uitkomst dat de diverse suv-varianten en (kleine) crossovers ‘hot’ zijn. Van ooit een ‘benzineslurper’ geldt dit type auto nu juist als zuinig, sportief en schoon.

Imagoboost

De imagoboost vertaalt zich in de verkoopaantallen van suv’s bij Autotrack. De afgelopen tien maanden was er een toename van zestien procent. Deze trend wordt volgens de portal bevestigd door verschillende autodealers. Inee Andreae, eigenaar van Toyota Zevenbergen: “Wij zien de vraag naar hoge modellen de laatste jaren duidelijk toenemen. Dat heeft niet zozeer te maken met de prijs, eerder met het veranderende imago.” Sander van Veen, marketingmanager bij Autotrack, ziet het aanbod van hoge auto’s op de autosite ook veranderen: “Naast de hele grote suv’s, worden er ook steeds meer kleinere modellen aangeboden. Crossovers zijn daar een mooi voorbeeld van. Sportief, niet te groot en daardoor voor een grote doelgroep interessant. Die modellen werden overigens, naast elektrisch rijden, door de Consumentenbond benoemd als autotrend voor 2018.”

Nieuwe auto’s

Op de autosite kunnen consumenten niet alleen terecht voor occasions, ook voor nieuwe auto’s, direct leverbaar. In die laatste categorie is het aandeel suv’s erg groot: één op de vier (25,8 procent, vorige maand). Voor occasions ligt dit aandeel op 14 procent. Van Veen: “De verwachting is dat deze lijn zich de komende jaren voort zal zetten.”

Top 5 nieuwe suv’s Autotrack

  1. Volkswagen Tiguan
  2. Volkswagen T-Roc
  3. Peugeot 2008
  4. Nissan Qashqai
  5. Audi Q2

Top 5 suv-occasions Autotrack

  1. Renault Captur
  2. Nissan Qashqai
  3. Volvo XC60
  4. Volkswagen Tiguan
  5. Peugeot 2008

Tags: , , , ,

Checklist remmen Meyle voor…Shell start bouw…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties