bekeken: 1081 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Michelin: ‘Geen invloed op Hallobanden.nl’

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 8 februari 2019, 12:50

Leestijd: 1 minuut

In reactie op het bericht ‘Michelin-dochter schudt bandenmarkt op’ laat Michelin weten dat Michelin geen invloed heeft op de bedrijfsvoering van bandenwebshop Hallobanden.nl.

“Hallobanden is een volledig autonoom bedrijf met een onafhankelijke directie en een eigen commerciële strategie. Als minderheidsaandeelhouder en in overeenstemming met de Europese mededingingsregels mengt Michelin zich niet in de operationele en commerciële keuzes van de distributeur. Michelin oefent geen controle uit over de gekozen strategie of de bedrijfsvoering en voert dus ook geenszins de regie in de prijspolitiek van Allopneus”, aldus Michelin.

Dochter

Bovenstaande verklaring is problematisch, omdat Michelin voor 40 procent aandeelhouder is in Allopneus. De overige 60 procent is in handen van de familie Blaise. Of Allopneus daarmee een dochteronderneming is van Michelin hangt af van de definitie. Hoe dan ook, dat Michelin een aanzienlijk belang heeft in Allopneus moge duidelijk zijn.

Tags: , , ,

Groen licht voor staatssteun…Air Products certificeert…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties