bekeken: 1301 x
Waardeer dit artikel:
2 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 52 votes, average: 4,50 out of 5
(4,50)
(Inloggen is vereist)

Michelin koopt TPMS-fabrikanten

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 15 november 2017, 07:23

Leestijd: 1 minuut

Michelin neemt twee producenten van TPMS-apparatuur over. De transactie past in de strategie van de bandenfabrikant om ook op dit vlak te gaan behoren tot de toonaangevende aanbieders.

michelin_agritechnica_0De verworven producenten zijn landgenoot Téléflow en het Duitse PTG. Beide zijn specialist in de agrarische sector. Téléflow bedient daarnaast op OE-niveau diverse voertuigfabrikanten.

Gepatenteerd

Het bekendste product van de Fransen is het In-Motion Control System, met gepatenteerde ventielen. Gebruikers kunnen de ondergrond kiezen en het te vervoeren gewicht, waarna volautomatisch tijdens de rit de luchtdruk wordt afgestemd op de werkomstandigheden. De systemen zijn er ook voor militaire voertuigen, van onder meer Daimler, Renault, Mercedes-Benz en Volvo. PTG zetelt in het Ruhrgebied en produceert en verkoopt retrofit luchtdrukregelsystemen voor voertuigen en aanhangers.

Hoogwaardig

In een toelichting zegt Michelin méér te willen zijn dan uitsluitend een aanbieder van banden; ook hoogwaardige technische oplossingen voor het samenspel van band en ondergrond moeten deel gaan uitmaken van het portfolio. Grote concurrent Conti biedt naast banden ook TPMS voor OE-klanten (via Contitech).

Tags: ,

Wijnand Pon meest vermogende…Autoscout24 maakt prijzen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties