bekeken: 1616 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,74)

Minder files door km-heffing in de spits

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 september 2016, 11:46

Leestijd: < 1 minuut

De helft van de Nederlandse gaat de spits mijden als er tijdens de ochtend- en avondspits een kilometerheffing komt. Zo blijkt uit onderzoek van Alphabet, in opdracht van BNR Nieuwsradio.

Zo’n 47 procent van de ondervraagden geeft aan de spits zoveel te gaan mijden als er heffing komt, terwijl 18 procent niet van plan is de spits te mijden. De rest stelt zich neutraal op. De kilometerheffing is al jaren een discussiepunt in binnen- en buitenland. Om het aantal files te verminderen is de Europese Commissie voorstander van het belasten van gebruik. Ook de PvdA is voorstander, vooral van de ‘light’-versie. “Bijvoorbeeld door een chipje in de auto te hangen”, aldus Kamerlid Duco Hoogland. “Op het moment dat je over een weg rijdt, krijg je een rekening thuis. Dat zou je op sommige trajecten kunnen betalen voor de kilometers op momenten dat dat nodig is.” Een integraal ingevoerde kilometerheffing lijkt Hoogland minder haalbaar.

Als de kilometerheffing in de spits landelijk zou worden ingevoerd en de helft van automobilisten de spits zou gaan mijden, dan zou dat enorm schelen, volgens Bert van Wee, hoogleraar Transportbeleid aan de TU Delft. “Dan is het fileprobleem ontzettend veel minder.” 

Tags: , , ,

Klei Tyres door als importeur…Upgrading Autopilot Tesla
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties