bekeken: 1187 x
Waardeer dit artikel:
61 votes, average: 2,82 out of 561 votes, average: 2,82 out of 561 votes, average: 2,82 out of 561 votes, average: 2,82 out of 561 votes, average: 2,82 out of 5
(2,82)
(Inloggen is vereist)

Minister Kamp wil Tesla

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 november 2016, 09:04

Leestijd: < 1 minuut

Onze regering is met onder andere Duitsland, Spanje en Frankrijk verwikkeld in een economische strijd om Tesla te overtuigen een mega fabriek in ons land te vestigen. Minister Henk Kamp van Economische Zaken is bereid ver te gaan om Tesla te overtuigen. “Het kabinet zal zich zeker inspannen om de productiefabriek naar Nederland te halen”, schrijft Kamp in een antwoord op Kamervragen van de Partij van de Arbeid.

“De komst van een dergelijke fabriek kan een waardevolle bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van de Nederlandse positie op het gebied van elektrische mobiliteit en de versterking van de nationale en duurzame maakindustrie.”

Tesla heeft de onlangs aangekondigde beslissing om een grote productiefaciliteit in West-Europa op te starten (daar zitten ook de meeste potentiële klanten) Europese fabriek nodig om zijn torenhoge productiedoelstellingen te halen. De Amerikaanse producent van de sportieve, elektrische auto wil vanaf 2018 minimaal 500.000 personenauto’s per jaar bouwen. Dit jaar denkt Tesla uit te komen op zo’n 80.000 tot 90.000 auto’s. Kamp denkt dat Nederland een goede uitgangspositie heeft. In Tilburg wordt voor de Europese markt al de eindassemblage gedaan van Tesla Model S en Model X. In Duitsland nam Tesla onlangs nog een grote machinebouwer over die actief is voor de automobielindustrie. Daarbij werd door Elon Musk nog opgemerkt dat hij gecharmeerd is van de Duitse ingenieurs en arbeidsmentaliteit.

Tags: , , ,

Europese onderdelendistributie…Pieter van der Velden verlaat…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties