bekeken: 462 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

MKB Nederland: ‘Schaf transitievergoeding af’

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 november 2019, 09:36

Leestijd: 1 minuut

Als afsluitende spreker op het Focwa-jaarcongres liet Jacco Vonhof als voorzitter van branchekoepel MKB Nederland een zorgvuldig geplaatst bommetje afgaan: “Schaf de transitievergoeding af, gooi de WW omhoog en maak de looptijd korter. Dan wordt de WW geen vangnet, maar een springplank.”

Zijn opmerking zorgde voor de nodige beroering in de zaal en dat was natuurlijk ook precies de bedoeling. Het congres kreeg daarmee een waardige afsluiter: Vonhofs betoog was energiek, humoristisch en het ging ook nog eens ergens over.

Van werk naar werk

De maatregel die Vonhof voorstelde, is overigens niet bedoeld om werkgevers goedkoper van personeel af te laten komen. Het idee erachter is dat de transitievergoeding in de praktijk helemaal niet gebruikt wordt om het makkelijker te maken om van de ene baan naar de andere te gaan. “Het is meestal een Costa Brava-subsidie, terwijl mensen in zichzelf zouden moeten investeren.”

Vonhof stelt daarom voor om het bedrag van een transitievergoeding op een leerrekening voor de vertrekkende werknemer te storten. Hij of zij kan daarmee vervolgens ook daadwerkelijk zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Want dat er personeel nodig is, in schadeherstel, in techniek, dat is inmiddels wel duidelijk. Onder de aanwezige ondernemers vond deze boodschap van MKB Nederland dan ook algemeen weerklank.

Fource als adviseur in…‘Aansprakelijk voor schade…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties