bekeken: 2715 x
Waardeer dit artikel:
453 votes, average: 2,74 out of 5453 votes, average: 2,74 out of 5453 votes, average: 2,74 out of 5453 votes, average: 2,74 out of 5453 votes, average: 2,74 out of 5
(2,74)
(Inloggen is vereist)

Mobiliteitskaart groeit sterk

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 juni 2014, 07:41

Leestijd: < 1 minuut

Mobiliteitskaarten zijn sterk in opkomst bij bedrijven als alternatief voor of aanvulling op leaseauto’s of reiskostenvergoedingen. Zo noteert Mobility Mixx deze week de mijlpaal van 100.000 zakelijke mobiliteitskaarten. In totaal zijn alle uitstaande kaarten goed voor zo’n 1 miljoen reizen per maand.

Een groeiende trend die Mobility Mixx signaleert is dat er steeds vaker ‘naar gebruik’ betaald wordt. Directeur Paul Wessels: “We zien deze trend bij de overheid, onder meer als terugkerende eis in aanbestedingen, maar ook in het bedrijfsleven wordt deze behoefte steeds belangrijker.” Bij betalen naar gebruik worden alleen de daadwerkelijk gemaakte reizen gefactureerd aan de werkgever. Dit is mogelijk omdat er nu een OV-chipkaart is die speciaal bedoeld is voor zakelijk gebruik.

De kaart vormt de basis om de gehele organisatie te voorzien van mobiliteitsoplossingen. Denk aan OV, pool- of deelauto, taxi, OV-fiets, P R parkeren en huurauto. “Wij zorgen ervoor dat al deze diensten mogelijk gemaakt worden op één mobiliteitskaart. De diensten kunnen afhankelijk van de keuze van de werkgever uit en aan worden gezet. Maandelijks ontvangt de werkgever een overzichtelijke rapportage. Zo is het mogelijk om te sturen op kosten”, adlus Wessels.

Tags: , ,

Samenwerking Kumho en YokohamaWaarschuwing voor oververhitte…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties