bekeken: 2542 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Van Mossel neemt deel Automotions over

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 17 juni 2019, 16:33

Leestijd: 1 minuut

Van Mossel Automotive Groep neemt een deel van mobiliteitsgroep Automotions over. De onderneming verstevigt hiermee haar positie in de regio Zuidwest Nederland.

Het betreft een netwerk van zes schadeherstelbedrijven (inclusief twee 50% belangen), zes dealerbedrijven voor verkoop en onderhoud van de merken Opel en Ford, de leasebedrijven die vallen onder de ZuidWest Lease Groep en Automotions Rent. Medio juli beogen de partijen de transactie af te ronden, na goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt.

BAGE Groep

De geschiedenis van Automotions, onderdeel van de BAGE Groep, gaat terug naar het jaar 1992. Met de overname van Opel dealer Hendriks werd destijds de basis gelegd voor de mobiliteitskant van Automotions. Tegenwoordig is zij officieel dealer van de merken Peugeot, Opel, Ford, Mercedes-Benz en smart. Daarnaast bieden ze leasing, verhuur, verzekeren, financieren en schadeherstel. Lennard van Oeveren, één van de drie dga’s van Automotions: “Door deze overname zullen wij ons volledig kunnen focussen op de verdere groei en professionalisering van de Peugeot en Mercedes-Benz/smart vestigingen. Voor de ruim driehonderd medewerkers geloven wij een stabiele toekomst te kunnen bieden bij Van Mossel Automotive  Groep.”

Strategie

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep zegt in elke strategische plaats vertegenwoordigd te willen zijn. “Deze overname betekent voor ons een belangrijke aanvulling.” De  onderneming telt ruim 125 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Ze is dealer van zo’n 25 automerken, exploiteert drie Mega Occasion Centra en heeft een eigen landelijk opererende keten van schadeherstelbedrijven.

Daarnaast biedt de groep diensten zoals verzekeringen, financieringen, signing/inbouw/carrosserie en autoverhuur. International Car Lease Holding, met een wagenpark van circa 78.000 voertuigen,  maakt ook deel uit van de Van Mossel Automotive Groep (3.100 medewerkers, meer dan 2,5 miljard euro omzet op jaarbasis.

Tags: , , , , ,

Samenwerking Automechanika en…Occasionexport groeit gretig,…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties