fbpx
bekeken: 636 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Munich Re verzekert batterijprestaties

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 26 maart 2019, 13:04

Leestijd: < 1 minuut

De Duitse verzekeraar Munich Re biedt fabrikanten van batterijen een verzekering aan die hen schadeloos stelt wanneer een klant claimt dat een batterij niet voldoet aan de beloofde prestaties.

roderDankzij deze verzekering kunnen batterijfabrikanten hun klanten de verzekering geven dat hun batterijen een lang leven beschoren zijn. De verzekering dekt de kosten wanneer reparatie of vervanging van een defecte batterij bepaalde, vooraf overeengekomen kosten overstijgt.

Energietransitie

Peter Röder (foto), bestuurslid van Munich Re: “De mogelijkheid om de batterijcapaciteit te verzekeren is een belangrijke voorwaarde om onze energievoorziening fossielvrij te maken. Voor het eerst kunnen batterijproducenten zich verzekeren tegen het risico dat een batterij niet presteert zoals beloofd.”

Elektrische auto’s

Munich Re stelt dat de verzekering het makkelijker maakt om bepaalde projecten gefinancierd te krijgen. Het gaat dan vooral om oplossingen voor piekbelasting van een elektriciteitsnetwerk. In tweede instantie zou een dergelijke verzekering ook op de mobiliteitsmarkt kunnen worden gelanceerd, bij voorbeeld om de prestaties van accu’s in elektrische voertuigen te verzekeren.

De Amerikaanse batterijproducent ESS is vooralsnog de eerste klant voor het nieuwe verzekeringsproduct van Munich Re. ESS maakt batterijmodules die energie van een zonnecelpark kan opslaan voor langere periodes.

Tags: , , ,

Gouden RAI Wiel voor FastnedData door de lucht
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties