bekeken: 1623 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Musk handhaaft prognose Tesla Model 3

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 8 februari 2018, 14:56

Leestijd: < 1 minuut

Tesla-topman toont zich wederom optimistisch, kijkend althans naar zijn productieprognose voor de Model 3. Ook al haalde hij vorig najaar tot twee keer toe bij lange na zijn afleverquotum niet, hij blijft erbij eind maart op 2500 stuks per week te zitten.

Halverwege dit jaar voorziet Musk dan een verdubbeling naar vijfduizend en nog verder weg in de tijd – een concrete tijdsindicatie is niet gegeven – moet de productie zijn opgeschaald naar tienduizend Models 3 per week.

Optimisme

In zijn tussentijdse rapportage aan de aandeelhouders kijkt Musk kritisch in de spiegel. Er was intern overdreven veel optimisme wat de opstart betreft van de productielijn. De aanname van Tesla dat het zo’n klus kon klaren in de helft van de tijd die er gemiddeld in de industrie voor staat bleek nogal onjuist. Voortschrijdende automatisering in de onderdelen- en acculogistiek moet de zaken nu versnellen. Van alle in 2018 geplande investeringen zal meer dan de helft opgaan aan productieversnelling van de Model 3, die als ‘betaalbaar’ door het leven gaat.

De Model 3-beslommeringen en de bijgestelde verwachtingen halen regelmatig de nieuwskolommen. Niettemin verwacht de ondernemer onverminderd dat hij in 2020 ongeveer een miljoen auto’s met elektrische aandrijving kan fabriceren.

Tags: , ,

Merkerkenning splijt…Muntstad sluit aan bij 100%…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties