bekeken: 937 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Na twintig jaar medewerker nu mede-eigenaar

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 maart 2020, 17:07

Leestijd: < 1 minuut

Ruim twintig jaar nadat hij er als vijftienjarige binnenstapte, is Roy Tielbeek per 1 maart jl. mede-eigenaar van Autobedrijf Gerard Vulink in Raalte. Op termijn wordt hij volledig eigenaar.

De 36-jarige Tielbeek en de inmiddels 62-jarige naamgever kennen elkaar na al die tijd door en door. “Het voelt goed om iemand in te laten stappen die weet waar we samen voor staan”, aldus Gerard. Hij werkt voortaan twee dagen in de week en bouwt de komende jaren verder af. Het precieze tempo en tijdstip zijn niet in beton gegoten.

Autobedrijf Gerard Vulink bestaat al meer dan dertig jaar en blijft gewoon die naam dragen. “In de regio staan we zo bekend, waarom zou ik dan ineens mijn eigen naam aan de gevel plaatsen”, redeneert Tielbeek. Het universeel autobedrijf is aangesloten bij Bovag en heeft drie monteurs en drie verkopers op de loonlijst. De werkplaats staat voornamelijk in dienst van de sales, om occasions in afleverstaat te brengen. Jaarlijks worden zo’n vijfhonderd occasions van diverse merken aan de man gebracht. Er is een doorlopende voorraad van zo’n 130 voertuigen. De werkplaats sleutelt ook voor particuliere klanten in de regio. Deelname aan een garageformule was en is niet aan de orde. “De concepten zijn sterker georiënteerd op de werkplaats dan wij nodig hebben. Bij ons draait het vooral om nakijken, repareren en klaarmaken voor verkoop.”

Laagdrempelig

Vanuit zijn persoonlijke omgeving is Tielbeek de voorbije twee decennia meermaals gevraagd waarom hij nog steeds werkte bij ‘dat garagebedrijf’. En of hij echt op zijn 55e al veertig dienstjaren bij één werkgever gemaakt wilde hebben? Het antwoord van Roy: “Ik voelde me vanaf dag één thuis. Het laagdrempelige past bij me en ik vind dat we een prachtig scala aan merken kunnen bieden.” Waaraan Gerard Vulink toevoegt: “Roy riep als broekie op zijn eerste werkdag dat hij de boel hier ooit over wou nemen. Toen lachten we er om. Het is hem nog gelukt ook.”

Harry de Haas ceo…Connectiviteit: de strijd om…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties