fbpx
bekeken: 766 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)

Nauwelijks minder elektrische kilometers na tweede lockdown

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 10 november 2020, 11:51

Leestijd: < 1 minuut

Uit cijfers van Eneco eMobility blijkt dat elektrische rijders de auto in oktober net zoveel oplaadden als in de maand daarvoor. De tweede, gedeeltelijke lockdown vertaalt zich daarmee veel minder terug in een afname van het aantal laadtransacties dan de eerste, intelligente lockdown in het voorjaar.

Tijdens de eerste lockdown verminderde het aantal laadtransacties met 29 procent in maart en 41,2 procent in april. Dat de tweede lockdown minder van invloed is op de laadtransacties laat onverlet dat er nog altijd veel minder elektrisch gereden wordt dan vorig jaar. Het aantal geladen kWh’s van oktober 2020 is namelijk nog altijd 20,8 procent lager dan dat van oktober 2019.

Schadelijk

Eneco merkt daarbij op dat het schadelijk kan zijn voor de batterij als de auto langere tijd stilstaat en niet op een laadpaal is aangesloten. Eneco adviseert daarom bij langere stilstand het maximale laadniveau te verlagen, bijvoorbeeld tot 70 procent. Zo wordt de batterij minder vol geladen en dat is beter voor de levensduur.

Om ervoor te zorgen dat het batterijniveau niet te laag wordt, is aangesloten blijven op de laadpaal aan te raden. Is dat niet mogelijk, bijvoorbeeld door gebruik van een openbaar laadpunt, dan is het zaak de batterij één keer in de paar weken te controleren en indien nodig bij te laden.

Maarten Molenaar onverwachts…Hyundai veilt company cars via…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties