fbpx
bekeken: 617 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Nederlander Huitema gaat Acea leiden

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 september 2019, 12:37

Leestijd: < 1 minuut

De koepel van Europese voertuigfabrikanten (Acea) heeft de Nederlander Eric-Mark Huitema benoemd tot nieuwe directeur-generaal. De benoeming gaat in per 1 oktober.

De 55-jarige Huitema volgt de Belg Erik Jonnaert op, die de afgelopen zes jaar de functie vervulde. Acea behartigt de belangen van zowel de autobouwers als de truck-, bus- en bedrijfswagenindustrie.

IT-sector

Huitema studeerde onder meer aan de Technische Universiteit Delft en werkte bij IBM in diverse posities, waaronder die van Global Smarter Transportation Leader. Ook was hij lid van de Intelligent Transportation Society of America. Eerder in zijn loopbaan was Huitema werkzaam in de IT-sector. Zo was hij medeoprichter van de toenmalige internet start-up Chello Benelux, van EDS International en Philips Electronics.

Zijn brede ervaring in de IT is een belangrijke factor geweest bij Huitema’s benoeming, zegt Acea-president c.q. PSA-topman Carlos Tavares: “Aangezien de toekomst van de auto-industrie draait om connectiviteit en digitalisering, is zijn professionele achtergrond zeer relevant om ons door deze belangrijke veranderingen te leiden.”

Uitdagingen

Zelf zegt Huitema dat het een “boeiend moment is om leiding te geven aan Acea. Ik kijk ernaar uit om de industrie te helpen haar weg te vinden bij nieuwe uitdagingen en tegelijkertijd te zorgen dat haar positie als leider op het wereldtoneel in stand blijft.”

Digitalisering in de automotive branche is ook het thema van het Nationaal Aftersalescongres.

Tags: , , ,

Concept-cao metaal en techniekVolkswagen start online…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties