fbpx
bekeken: 1955 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Niet minder maar méér CO2 in Duitsland

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 29 juli 2019, 12:56

Leestijd: < 1 minuut

Tegen de beoogde trend in nemen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s in Duitsland toe in plaats van af. Tijd voor een alarmsignaal richting politiek, publiek en fabrikanten, vindt energie-instantie Dena.

Afgelopen jaar zijn bij onze oosterburen opnieuw minder personenauto’s ingeschaald in de groene categorieën A+, A en B. Behoorde in 2016 nog 75 procent van de nieuw toegelaten personenwagens hier nog toe, in 2017 (73 procent) en 2018 was dat 69 procent.

De twee jaren op rij van daling is volgens Dena het gevolg van de toenemende populariteit van SUV’s en terreinwagens (meer verbruik) en de switch bij kopers van diesel naar benzine (dat meer CO2 uitstoot). Daarnaast zorgt de invoering van de WLTP-test (september vorig jaar) voor een andere uitstootberekening, die resulteert in op papier ongunstiger waarden.

Verbruik

Gemiddeld verbruiken de in Duitsland nieuw toegelaten personenauto’s 5,7 liter per honderd kilometer (benzine). Bij dieselmotoren is dat 5,1 liter. De gemiddelde CO2-uitstoot steeg met 1,9 procent, naar 130,3 gram per kilometer. Daarmee groeit het gat met de in 2020 door de EU gehanteerde doelstelling van 95 gram.

Tags: , , , ,

Allsecur verder onder de naam…Max wint GP Hockenheim, Shell…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Roel Hindriks: 30 juli 2019 om 11:36

Ook de CO2 uitstoot van nieuw geregistreerde auto’s in Nederland vertoont een stijging. Uit de diverse artikelen wordt helaas niet duidelijk welke meetmethode is gebruikt om de CO2 uitstoot weer te geven. De overgang van NEDC naar WLTP methode heeft voor precies dezelfde auto’s een stijging van CO2 uitstoot waarde tot gevolg gehad.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties