fbpx
bekeken: 2481 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,64)

Nieuwe ceo voor Bosal Nederland

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 7 november 2016, 11:18

Leestijd: < 1 minuut

Bosal Nederland heeft Ton Vernaus aangesteld als ceo. Vernaus was reeds bij Bosal in dienst sinds april 2016 als cfo. Hij is de opvolger van Aad Goudriaan, die het bedrijf vorige week heeft verlaten en sinds april 2010 de leiding had.

Onlangs heeft Bosal’s aandeelhouder besloten de leiding van het bedrijf te versterken met als gevolg het onmiddellijke vertrek van Aad Goudriaan als ceo. Ton Vernaus is nu benoemd tot ceo en zal deze functie combineren met zijn taken als cfo. Ook zal Stefano Aversa worden benoemd tot cto (chief transformation officer). Aversa zal samen met Vernaus verder werken aan de ontwikkeling en uitvoering van de strategische plannen van Bosal. Overigens is Aversa managing director en vicevoorzitter van adviesbureau Alix Partners dat gespecialiseerd is in prestatieverbetering en het leiden van transformaties.

Bosal Nederland is producent van uitlaatsystemen, katalysatoren en trekhaalsystemen. Bosal wordt vanaf nu geleid door twee uitvoerende bestuurders (Vernaus en Aversa), twee onafhankelijke niet-uitvoerende bestuurders en een niet-uitvoerend bestuurder die de aandeelhouder vertegenwoordigt. Pierre Bosseloo (voormalig directeur ING Bank België) wordt benoemd tot niet-uitvoerend bestuurders, Daniel Martineau vertegenwoordigt de aandeelhouder als niet-uitvoerend bestuurder. Het vijfde bestuurslid wordt bekendgemaakt zodra de selectieprocedure is afgerond en zal de rol van onafhankelijk voorzitter vervullen.

Bestuur

“We hebben enerverende weken achter de rug. Maar nu kunnen we ons weer richten op de toekomst en ik ben ervan overtuigd dat we de stappen zetten die nodig zijn om ons bedrijf goed te positioneren”, aldus Ton Vernaus. “Om de financiële positie van Bosal te versterken verwacht het nieuwe bestuur op korte termijn een bestaande lening van 38 miljoen euro om te zetten in een met eigen vermogen vergelijkbare achtergestelde lening. Ook is het bedrijf bezig met een strategische review om de concurrentiepositie te versterken.

Tags: , , ,

Miljardenorder van PSA voor…Nieuwe samenwerking Opel en…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties