fbpx
bekeken: 560 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Nieuwe wet voor meer laadzekerheid

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 13 oktober 2020, 16:05

Leestijd: < 1 minuut

Er is een wet in de maak die aanbieders van laadpalen verplicht dat zij real time informatie geven over onder andere de beschikbaarheid en de prijsstelling van hun laadpalen. De wet moet op 1 juli 2021 ingaan.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat: “Wie elektrisch rijdt kan meestal met een glimlach afrekenen. We maken het nu makkelijker om de laagste prijs te vinden. Net als bij de benzinepomp zie je straks in één oogopslag wat het laden kost. En weet je voordat je er naar toe rijdt dat een laadpunt vrij is. Dat geeft zekerheid en vertrouwen.”

Laadexploitanten moeten de informatie over hun laadpalen op verschillende manieren delen: via hun eigen site of app, maar ook met appbouwers. Prijsvergelijkingsapps kunnen zodoende real time informatie geven over alle publieke laadpalen in Nederland.

Zoektocht

Voor Koos Burgman, voorzitter van de Vereniging Elektrische Rijders, komt deze informatieverplichting geen dag te vroeg. “Onze helpdesk krijgt regelmatig verbaasde vragen van leden die niet makkelijk kunnen zien wat laden kost. De doorgewinterde elektrische rijder weet inmiddels zijn weg vaak wel te vinden via verschillende apps. Maar voor mensen die net overgestapt zijn op een elektrische auto is het vaak echt zoeken. Nu er zoveel nieuwe elektrische rijders bijkomen is dit echt een stap die wat ons betreft niet snel genoeg kan worden gezet.”

Eerste ronde cao-overleg…Aftersalesomzet plust 2,7…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties