Werkplaats als visitekaartje

In een tijd dat alles wel schaars en kostbaar lijkt, geldt dat eens te meer voor het personeel. Of het nu gaat om toeleveranciers of om het autobedrijf om de hoek: de handjes ontbreken te vaak om al het werk verzet te krijgen. Specifiek voor technische beroepen is er de complicatie dat de instroom ook nog eens laag blijft. Kortom, we moeten als autobranche onze werkplaatsen verkopen aan toekomstig personeel. Was het vroeger nog zo dat het personeel kwam solliciteren bij een werkgever om vervolgens in angst en beven het oordeel af te wachten zijn de rollen nu omgedraaid.

Verder lezen

Terugblik op Road Safety Dag

17 mei was Road Safety Dag, een dag georganiseerd door Rijvaardigheidscentrum Lelystad en Verkeersveiligheid Groep Nederland. Onderwerpen die hier ter sprake kwamen, waren onder meer verkeersveiligheid, nieuwe mobiliteit, risicobeheersing, duurzaamheid, autonoom en elektrisch rijden, en brandstofbesparing. De organisatie blikt terug op een geslaagde eerste editie van deze dag.

Verder lezen

Topwerkplaats voor topmerken

CarPort Rotterdam is nu een halfjaar operationeel. Het in het oog springende pand aan de A20 is voor veel autoliefhebbers een automotive hotspot geworden die niet alleen het Porsche Centrum Rotterdam huisvest, maar waar ook diverse modellen van het Italiaanse Lamborghini en het Britse Bentley te bewonderen zijn. De werkplaats is voorzien van de modernste werkplaatsapparatuur.

Verder lezen

Fleet Support in zee met CarTalk International

Fleet Support, onderdeel van de mobiliteitsdivisie Mobinck van Autobinck, gaat gebruikmaken van de diensten van CarTalk International, leverancier van voertuiginformatie. De samenwerking is op 9 mei bekrachtigd door Eugène Krabbenborg namens Fleet Support en Maarten Slagtveld namens CarTalk International.

Verder lezen