Bijna twee jaar voor aanvang heeft de nieuwe bandenbeurs The Tire Cologne volgens de organisatie meer dan honderd toezeggingen binnen; circa veertig procent van het geplande oppervlak zou inmiddels verkocht zijn. “Wij liggen volledig op koers”, zegt Katharina Hamma, chief operating officer Koelnmesse.

Aangemelde deelnemers van fabrikantzijde zijn onder meer Continental, Goodyear Dunlop, Michelin, Pirelli, Aeolus Tyres, BKT, Kumho Tyre, en Yokohama. Vanuit de wielenbranche zijn toezeggingen binnen van Alcar, Autec, AVG, BBS, OZ, Ronal Group en Uniwheels. De bedrijven Alligator, Schrader en Rema TipTop hebben hun deelname op het gebied van garageservices bevestigd. De bandenhandel is van de partij via exposanten als Bohnenkamp, Deestone, Euromaster, Heuver, GDHS, Interpneu, Point S, Triangle en Tyre 1. Ook de online-platforms tyre24.com en gettygo hebben zich aangemeld.

“Voor zover wij weten”, zegt Katharina Hamma, “plannen alleen die bedrijven, die reeds in het verleden in Frankfurt hebben deelgenomen een extra deelname aan de Automechanika. Alle andere niet. Ons verkoopteam heeft op Reifen 2016 meer dan tweehonderd gesprekken gevoerd en de richting is duidelijk.”

The Tire Cologne 29 mei t/m 1 juni 2018) gaat de strijd aan met de bandenbeurs Reifen, die in september 2018 voor het eerst niet meer in Essen plaatsvindt maar parallel aan de Automechanika Frankfurt. Vanaf dat jaar zal Reifen ook telkens van de partij zijn in de  dertien andere landen met een lokale Automechanika-variant. Beide partijen startten in 2014 al op wat bescheidener schaal een samenwerking. 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties