De 23-jarige Berry Kooijman, werkzaam bij Autoschade Herstel Verweij in Den Haag, heeft de Nederlandse finale van de R-M Best Painter Contest 2016 gewonnen. Hij vertegenwoordigt ons land tijdens de internationale finale (27 t/m 30 september) in Frankrijk.

Naast de uiteindelijke winnaar Berry Kooijman deden gisteren nog drie finalisten mee: Ian Blokker (21, Autoschade Heemstede), Gerald Eenkhoorn (25, Autobedrijf Breman) en Ramon Pouwels (22, Autoschade Herstel Spanjaards Nijmegen). In het Refinish Competence Centre in Maarssen moesten ze onder meer een motorkap, voorscherm en deur spuiten. Daarnaast kregen ze de opdracht om de juiste kleur te bepalen aan de hand van een staal, een auto op de meest efficiënte wijze in te plakken en een kleine lakschade te herstellen via spot repair.

Een belangrijk onderdeel in de beoordeling was de mate waarin de kandidaten voor de meest efficiënte oplossing kozen en zo min mogelijk materiaal gebruikten. Daarnaast lette de jury op de juiste toepassing van producten, correcte droogtijden en afvalbeperking. Tot slot werd de kwaliteit van het spuitwerk beoordeeld. De vierkoppige jury bestond uit: Nico Papaioannou (Tiels Autoschade- en Spuitbedrijf), Niels Rikken (winnaar van de vorige Nederlandse editie), Peter Looman (R-M Technisch Specialist) en Marc Nauta (R-M Technical Advisor).

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties