De komende jaren wordt ruim 20 miljoen euro geïnvesteerd in de High Tech Automotive Campus in Helmond om nieuwe onderzoeks- en testfaciliteiten te bouwen. Ook wil men een aantal opleidingscentra vestigen, waarvoor enkele miljoenen nodig zijn. Dit meldt Omroep Brabant.

Het ministerie van Economische Zaken, de provincie, de gemeente Helmond, VDL in Eindhoven en onderzoeksinstituut TNO leggen het benodigde geld bijeen. Door deze ontwikkelingen groeit het aantal arbeidsplaatsen op de campus in Helmond tot ongeveer duizend. VDL bouwt faciliteiten om productie-automatisering, laksystemen en las- en kunststoftechnologie te kunnen testen en onderzoeken en TNO breidt hun huidige botslaboratorium uit met ontwikkel- en testfaciliteiten voor elektrische voertuigtechnologie als driving guidance. Ook zullen er gemeenschappelijke testcentra toegevoegd worden.

De directie van de Automotive Campus is in overleg met enkele Chinese fabrikanten van elektrische auto’s en hoopt dat ook zij naar Helmond komen. Er wordt onder meer met Geely gepraat, dat in maart Volvo overnam.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties