Clepa, de Europese vereniging van toeleveranciers van de automobielindustrie, heeft Benjamin Krieger benoemd tot nieuwe secretaris-generaal met ingang van 1 september 2022, als opvolger van Sigrid de Vries. Krieger, die de Duitse nationaliteit heeft, is er sinds 2018 hoofd Government Affairs en heeft sinds 2007 in verschillende functies in Brussel gewerkt.

Thorsten Muschal, voorzitter van de Clepa en EVP Sales & Program Management bij Forvia Group: “Sinds zijn eerste dagen bij de Clepa heeft Benjamin Krieger blijk gegeven van sterk leiderschap en diepgaand inzicht in het Europese beleid, maar ook in complexe technische en politieke aspecten die de dagelijkse realiteit van wereldwijde toeleveringsketens voor de automobielindustrie vormgeven. Benjamin heeft nauw samengewerkt met Sigrid en de leden van de vereniging rond strategische aangelegenheden. Hij heeft bewezen buitengewoon goed te kunnen anticiperen en reageren op de behoeften van de industrie. Met deze benoeming kiest het Clepa-lidmaatschap resoluut voor kracht en continuïteit om de zeer uitdagende tijden voor onze sector door te komen. Ik ben ervan overtuigd dat Benjamin de stem van de organisatie verder zal versterken.”

Benjamin Krieger voegt hieraan toe: “Ik kijk er erg naar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en samen te werken met het Clepa-team en de leden om de belangen van deze belangrijke sector voor Europa te behartigen.  De mobiliteitstransitie vormt zowel een enorme uitdaging als een kans, die de Clepa met een oplossingsgerichte aanpak zal blijven helpen vormgeven. Ik dank Sigrid de Vries hartelijk voor haar leiderschap en heb er alle vertrouwen in dat wij ook in de toekomst zullen blijven samenwerken.”

Zoals op 1 juni gemeld, zal De Vries de Clepa op 31 augustus verlaten om directeur-generaal te worden van Acea, de Europese vereniging van autofabrikanten in Brussel. Zij voegt daaraan toe: “Ik wens Benjamin en het hele team succes in dit nieuwe hoofdstuk. De Clepa is goed gepositioneerd, met een sterke competentie en cultuur in het secretariaat, en zeer betrokken leden. We zullen nu werken aan een soepele overgang in de komende maanden.”

Benjamin Krieger heeft meer dan vier jaar leiding gegeven aan het Government Affairs-team van de Clepa en zich daarbij gericht op normen voor koolstof- en vervuilende emissies, de bredere duurzaamheidsagenda, digitalisering van mobiliteit, internationale handel en concurrentievermogen. De heer Krieger komt oorspronkelijk uit Duitsland en werkt al 15 jaar in de beleidssfeer van de EU, met functies als hoofd van het bureau en perswoordvoerder voor een delegatie van Europarlementariërs in het Europees Parlement en het adviseren van bedrijven en verenigingen als consultant voor strategische politieke communicatie.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties