Het transport- en toerismecomité van het Europarlement roept de Europese Commissie op om te komen tot een “adequaat wettelijk kader voor toegang tot data uit voertuigen”. Het Europarlement wil dat deze wetgeving nog dit jaar er komt.

Doel is om de gehele automotive keten én consumenten te laten profiteren van digitalisatie. Tevens zou een dergelijke wetgeving een gelijk speelveld moeten creëren en maximale veiligheid ten aanzien van toegang tot en opslag van data voor derden. Behalve ter bescherming van consumentenrechten dient de wetgeving dus ook ter bescherming van de positie van alle garagebedrijven.

Cecra

De koepelorganisatie Cecra maakt zich al langer sterk voor een gelijk speelveld voor zowel het merkgebonden als het universele kanaal. Cecra is dan ook ingenomen met het feit dat het Europarlement heeft besloten om het principe van eerlijkheid en gelijkheid ook toe te passen op de omgang met data uit voertuigen. Volgens Cecra leidt dit alleen maar tot een toename van de kwaliteit en de betaalbaarheid van diensten voor alle Europese consumenten. Cecra is des te meer verheugd dat het Europarlement dit zelfs nog dit jaar geregeld wil zien. De koepel zal de vorderingen daaromtrent dan ook scherp in de gaten houden. Een eerste gelegenheid om tot daden over te gaan doet zich al voor op 2 mei aanstaande. Dan staat de publicatie gepland van de derde Mobility Package.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties