Het wetsontwerp voor de datawet, dat dinsdag 14 maart door het Europarlement is aangenomen, kan op instemming rekenen van Cecra. De koepelorganisatie van dealer- en onafhankelijke auto- en truckbedrijven ziet de datawet echter niet als het eindstation, hooguit als een “goede stap voorwaarts”.

De datawet is namelijk volgens Cecra niet voldoende voor een effectieve concurrentie in door data gedreven mobiliteitsdiensten. Behalve toegang tot de gegevens die door verbonden apparaten zoals de auto worden gegenereerd wil Cecra ook toegang tot de functies en bronnen van het voertuig. Voertuigfabrikanten verhinderen die toegang voor onafhankelijke dienstverleners nog. Dat heeft nog altijd een ongelijk speelveld tot gevolg voor het aanbieden van aantrekkelijke en betaalbare diensten aan eindgebruikers.

Sectorspecifiek

Cecra dringt er daarom samen met andere belangenorganisaties op aan dat er een sectorspecifieke wetgeving komt, ondersteund door specifieke technische en wettelijke vereisten met duidelijke governanceregels.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties