Terwijl de registraties van nieuwe auto’s nog altijd ver achterblijven bij vorig jaar, is de verkoop van tweedehands auto’s in juni hoger dan ooit.

Dat blijkt uit gegevens van Bovag en RDC. In juni 2020 werden door het autobedrijf 120.550 gebruikte personenauto’s verkocht aan particulieren. Dat is 14,5 procent meer dan in juni 2019 en het hoogste aantal in een maand ooit. Over het eerste halfjaar bedraagt de occasionverkoop nu 627.536 voertuigen. Dat is nog wel 2,9 procent onder het niveau van dezelfde periode vorig jaar.

Inhaalslag

Het heeft er alle schijn van dat de piek in mei en vooral juni een inhaalslag is van de ingezakte occasionverkopen in maart en april. Toen de coronamaatregelen in maart van kracht werden, zakte de occasionverkoop in met 14 procent ten opzichte van maart 2019. In april daalde de occasionverkoop met ruim 26 procent. Daarnaast is er de ook door KPMG geconstateerde verschuiving van trein- naar autokilometers als gevolg van Covid-19 die de occasionverkoop aanjaagt.

Inclusief de handel tussen particulieren onderling wisselden in het eerste halfjaar van 2020 al ruim een miljoen (1.004.324) personenauto’s van eigenaar. Als deze ontwikkeling zich in de rest van het jaar doorzet, zal voor het eerst de grens van twee miljoen verhandelde occasions worden doorbroken, zo verwacht Bovag.

Deel dit artikel op

Eén reactie

  1. Goed nieuws voor de vakmensen in de werkplaats en vertrouwen in de toekomst bij universele autobedrijven.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties