De registraties van nieuwe personenauto’s in de EU is in september voor de tweede maand op rij gestegen, met 9,6 procent. Na negen maanden staat 2022 nog wel op een min van 9,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat laten nieuwe cijfers van koepelorganisatie Acea zien, die daarbij aantekent dat de plus van september voornamelijk te danken is aan het lage niveau van de registraties in september 2021, toen het halfgeleidertekort een serieuze bedreiging begon te vormen voor de productie van nieuwe auto’s.

September

De vier grootste markten lieten alle een plus zien in september, met voor Duitsland (+14,1 procent) en Spanje (+12,7 procent) zelfs met dubbele cijfers. In Nederland gingen de registraties in september 2022 met 4,8 procent vooruit op september 2021.

Negen maanden

Over negen maanden zijn de registraties in de EU met 9,9 procent gedaald tot bijna 6,8 miljoen auto’s, ondanks de positieve resultaten van augustus en september. Van de grote markten presteerde Italië het slechts met een min van 16,3 procent. In Nederland gingen de registraties over negen maanden 4,6 procent achteruit ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties