De premie voor een autoverzekering WA plus beperkt casco is in anderhalf jaar tijd met 8 procent gedaald. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl.

Frederik van der Veen, ceo bij Autoverzekering.nl, licht de opmerkelijke daling toe: “De premies die verzekeraars vragen voor autoverzekeringen worden beïnvloed door verschillende factoren. Zo is het aantal autodiefstallen van invloed op de premies van WA beperkt casco- en WA volledig casco-verzekeringen. Uit cijfers van de politie blijkt dat het aantal autodiefstallen de afgelopen jaren met 9,3 procent is afgenomen. Het risico voor de verzekeraar wordt hierdoor minder hoog en dat zie je terug in de dalende autopremie.”

Van der Veen voegt toe: “De effecten van corona zijn nog niet zichtbaar: in Nederland werd een tijd lang minder auto gereden en je zou verwachten dat minder kilometers voor minder schade zorgt en dus voor lagere premies.  Dit zijn echter risicoanalyses die we pas op langere termijn verwachten terug te zien in de premies.”

WA-verzekering wel duurder

De premies van de WA volledig casco-verzekering schommelden de afgelopen jaren. Zo werden de premies flink verhoogd tussen januari 2018 en januari 2019, maar kelderde de gemiddelde prijs in augustus 2019 weer. In 2020 ligt de gemiddelde premie van de betreffende verzekering weer in het midden.

De premie voor een kale WA-verzekering ligt in 2020 wel een stuk hoger dan gemiddeld in 2018.

“De WA-verzekeringen staan erom bekend dat ze minder winstgevend zijn voor verzekeraars dan de andere autoverzekeringen: de premies leveren minder op dan het bedrag dat jaarlijks wordt uitgekeerd aan klanten. Om dit gat te dichten zijn de prijzen flink gestegen de afgelopen jaren”, zegt Frederik van der Veen, die adviseert elk jaar de autoverzekering onder de loep te nemen en indien nodig over te stappen naar een andere dekking en/of een nieuwe verzekeraar.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties