Autofabrikant Tesla stopt met zijn innovatieve gigacasting productiemethode, zo meldt Reuters op basis van betrouwbare bronnen. De beslissing is onderdeel van een grote herstructurering van het bedrijf.
Gigacasting moest de productie van auto’s sneller, simpeler en vooral goedkoper maken. Door het complete chassis uit één stuk aluminium te maken, werden honderden handelingen aan de productieband bespaard. Tesla pionierde ermee, tot het punt dat zelfs autobouwers als Toyota de productiemethode inzette. Kritiek was er ook, met name uit de hoek van aftersales. Dankzij de gigacasting waren auto’s moeilijk te repareren bij schade.
Nu lijkt Tesla echter verdere plannen in de ijskast te zetten, zo bericht Reuters. Zij spraken met twee bronnen binnen het bedrijf. In plaats van een compleet chassis uit één stuk richt Tesla zich op de methode die het gebruikt voor de Model Y en de Cybertruck. Hierbij worden aan het centrale accupakket aan de voor- en achterkant losse delen bevestigd.
De reden voor het loslaten van gigacasting door Tesla ligt bij de risico’s van deze nieuwe productiemethode. Tesla is al eerder aangesproken op slechte bouwkwaliteit. Sowieso gaat het niet erg lekker bij het bedrijf. Eerder werden teams verantwoordelijk voor laadinnovaties en productontwikkeling al ontslagen. Tesla wil naar verluid al zijn aandacht richten op het ontwikkelen van zelfrijdende taxi’s.