Fabrikantenkoepel Egea lanceert per direct een kwaliteitslabel voor mobiele aircoservicesystemen. Het keurmerk moet garagebedrijven ervan verzekeren dat ze een professioneel en betrouwbaar product afnemen.

egea-labelDe Europese belangenorganisatie voor fabrikanten en distributeurs van garage-uitrusting verstrekt het label uitsluitend aan partijen van wie de producten voldoen aan technische, wettelijke en veiligheidsrichtlijnen. Ook moet een controle hebben plaatsgevonden door een onafhankelijke partij. Het gaat om apparatuur met het nieuwe koudemiddel HFO 1234yf. Met het keurmerk kunnen leveranciers zich onderscheiden van andere aanbieders. Hoewel geen specifieke namen van verre landen worden genoemd, is het aannemelijk dat Egea doelt op concurrerende aircoservice-apparatuur uit Azië. Het keurmerk is namelijk een bewijs dat de betreffende machine “is ontwikkeld en geproduceerd volgens specificaties en niet alleen maar vanuit een prijs.” Egea-president Jaume Berenguer Baquès is hoopvol gestemd. “Het keurmerk is ontwikkeld voor experts door experts van gerenommeerde Europese fabrikanten die samen de specificaties en regels hebben opgesteld.”

Harmonisatie

Egea-leden kunnen het label aanvragen en direct op hun website plaatsen. Egea vertegenwoordigt elf nationale brancheorganisaties, waaronder RAI Vereniging sectie Equipment. Gezamenlijk waken zij over de belangen van 650 industrie- en distributiebedrijven van garage-uitrusting. Harmonisatie van wetgeving in de diverse Europese landen is de kerntaak van de koepelorganisatie. Met beslissers inzake veiligheid- en milieuwetgeving benoemt Egea gemeenschappelijke normen voor de constructie en installatie van garage-uitrusting.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties