Veel aandacht was er onder equipmentfabrikanten tijdens Automechanika voor de complicaties die het heffen van een elektrisch voertuig met zich meebrengt.
Voor de hand liggend zijn een wat zwaardere uitvoering in verband met extra accugewicht, maar aangezien het maximale voertuiggewicht de 3,5 ton toch niet kan overschrijden zit daar niet het punt.
In uitzonderlijke gevallen zal het accupakket uit de auto moeten zakken en daar schieten veel klassieke bruggen te kort. Bijvoorbeeld dankzij opnamepunten die in de weg zitten.
Heftafels
Behalve de EV-geschikte bruggen zelf zien we ook veel mobiele heftafels die vergelijkbaar zijn met mobiele versnellingsbakkrikken maar groter en zwaarder zijn uitgevoerd.

Zo liet Omer onder meer de Lem hydraulische hefwagen zien met een hefvermogen van 1400 kg, bijvoorbeeld voor de installatie en verwijdering van HV-batterijen in elektrische auto’s, maar ook transmissies, versnellingsbakken, koppelingen of motoren.
Opnamepunten
Bij Maha was er daarnaast aandacht voor de hefsystemen die komend jaar op de markt zullen komen en specifiek zijn toegespitst op gebruik bij elektrische voertuigen. Zo is er bij het ontwerp van de opnamepunten speciaal rekening gehouden met de eisen die ev’s eraan stellen.
Bedenk bij zo’n investering wel waar deze brug komt in de werkplaats. Er moet immers wel de ruimte zijn om met het vrijgekomen pakket nadien te kunnen manoeuvreren. En dan zijn er nog de NEN-normen die het veiligstellen van de werkplekken waar gewerkt wordt aan/met dergelijke hoge voltages nauw omschrijven.
Foto boven: Om de huidige generatie brede EV’s op de juiste opnamepunten te kunnen heffen is een brugkrik nodig met bredere opname dan we tot nu toe gewend zijn. Deze is door AC ontwikkeld in praktisch dezelfde maat behuizing als de bestaande krik, zodat deze nieuwe brede krik de vele bestaande brugkriks die al in het land liggen eenvoudig kan vervangen op de bestaande draagarmen.