bekeken: 731 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Nissan splitst Benelux-organisatie

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 3 juni 2020, 16:08

Leestijd: < 1 minuut

Nissan Benelux splitst zijn organisatie op in een kantoor voor Nederland en een aparte organisatie voor België en Luxemburg. Tjalling Hollander wordt directeur Nederland.

Met de splitsing wil Nissan een scherpere focus krijgen op zowel Nederland als België-Luxemburg. Nissan ziet naast overeenkomsten namelijk ook veel verschillen, bijvoorbeeld op het gebied van elektrische mobiliteit, de positie van diesel en bedrijfswagens.

Reputatie

Tjalling Hollander is sinds 2012 werkzaam bij Nissan. Hij was als landenmanager voor Nederland al verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten en dealerrelaties. Hollander: “Nissan heeft in Nederland een sterke reputatie. We hebben een interessant en goed bij de Nederlandse markt aansluitend modelgamma dat de komende tijd sterk vernieuwd wordt. Hiermee gaan we bouwen aan ons merk, samen met onze klanten en met onze business partners.”

Carrousel

Hollander rapporteert rechtstreeks aan Roel de Vries, verantwoordelijk voor alle Europese organisaties. Bij Nissan Belux bekleedt Charbel Abi Ghanem de rol van directeur. De huidige algemeen directeur van Nissan Benelux, Koen Maes, is per 1 juni 2020 in Frankrijk aangesteld als algemeen directeur van Nissan Frankrijk.

Alliantie

Met de nieuwe structuur wil Nissan zijn positie in de wereld versterken. Het heeft daartoe in de alliantie met Renault en Mitsubishi onlangs een meerjarenplan gepresenteerd, waarin de afzonderlijke merken leidend zijn in verschillende technologieën. De alliantie wil hiermee tot wel 40 procent op de kosten besparen.

EV-belangenclubs bundelen…Hunter Revolution 25%…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties