fbpx
bekeken: 977 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Noviteit Continental maakt diesel schoner

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 20 mei 2019, 14:28

Leestijd: < 1 minuut

Op een symposium in Wenen over voertuigmotoren toonde toeleverancier Continental vorige week zijn Ringkat Turbolader. Deze combinatie van de turbocompressor met de katalysator zou dieselmotoren aanmerkelijk schoner maken.

Nadat uitlaatgas de turbine is gepasseerd, stroomt het in een mengbuis. Aan het eind daarvan wordt de luchtstroom omgeleid naar een ringvormige driewegkatalysator die de mengbuis omsluit. Die door Continental bedachte route moet stromingsverlies van de gassen verhinderen en een betere temperatuurverdeling in de katalysator mogelijk maken. Zowel de levensduur als het de werking van het onderdeel zou erbij gebaat zijn. Aanvullend biedt de fabrikant de mogelijkheid om de katalysator bij koude motor elektrisch te verwarmen. Bij hybride voertuigen met een 48 Volt boordnet zouden de milieuprestaties nog verder toenemen.

NOx, CO2

Continental claimt bij een proefopstelling op de rollenbank een NOx-uitstoot van minder dan 27 gram. De test simuleerde druk, filerijk stadsverkeer (de Londen Traffic Cycle). Ook de CO2-emissie nam volgens Continental af – met vier gram. “Het is een bewijs dat de bestaande techniek van de verbrandingsmotor nog ruimte voor verbetering kent.” Over een mogelijke markttoepassing van de Ringkat Turbolader deed de onderneming geen mededelingen.

Tags: , , , , , , , ,

Helft autoverzekeringen kan…Focwa: universeel label…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties