bekeken: 2925 x
Waardeer dit artikel:
161 votes, average: 2,67 out of 5161 votes, average: 2,67 out of 5161 votes, average: 2,67 out of 5161 votes, average: 2,67 out of 5161 votes, average: 2,67 out of 5
(2,67)
(Inloggen is vereist)

Nul-terugvindscore Audi A5 doorbroken

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 26 augustus 2016, 13:20

Leestijd: 1 minuut

Voor het eerst dit jaar is in Nederland een gestolen Audi A5 teruggevonden. Lange tijd genoot het model de twijfelachtige eer als enige definitief van de radar te verdwijnen na diefstal. Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Diefstal van Audi’s A5 was voor verzekeraars en leasemaatschappijen als het ware een plaag. Niet zozeer in aantallen, in de eerste helft van 2016 werden er ‘slechts’ 81 gestolen, maar veel meer vanwege de nulprocent-terugvindscore. Dankzij een recente politieactie op een afgesloten overslagterrein in Rotterdam komt het diefstalrisico voor de A5 nu op 1,4% (op jaarbasis).

Lojack Benelux, leverancier van een zogeheten na-diefstalsysteem, ontving afgelopen zondag de eerste diefstalmelding van dit jaar voor een Audi A5. Op haar website beschrijft AVc de toedracht. Bij terugkeer na drie weken vakantie kwam een lessee er achter dat haar voertuig ontvreemd was. Na ontvangst van het bericht legde de Lojack meldkamer contact met het voertuig en een team van recovery experts. Enige tijd later werd duidelijk dat het voertuig zich in een afgesloten stalen container moest bevinden.

In samenwerking met het beveiligingsbedrijf van het terrein, de douane en de politie werd de exacte, voor transport gereed staande container gelokaliseerd. Een in het holst van de nacht opgetrommelde kraanmachinist zette de container op de grond, waarna deze werd opengebroken. Behalve de onbeschadigde Audi A5 werd ook een in het buitenland gestolen Mercedes-Benz aangetroffen. Het politieonderzoek naar de diefstal en de container loopt nog.

Onzichtbaar

Lojack wordt onzichtbaar in het voertuig aangebracht. Dankzij een eigen radionetwerk en frequentie wordt het radiosignaal niet belemmerd door stalen wanden, zoals van een container. Met als grote voordeel dat het netwerk niet gevoelig is voor GSM/GPS-jammers.

Overigens blijkt uit de AVc-statistieken over de eerste helft van 2016 dat na de Audi A5 de Fiat 500 procentueel het minst wordt teruggevonden, gevolgd door de Citroën C1. Daarentegen keert de Opel Astra het vaakst terug bij de eigenaar.

Tags: , , ,

Hogere omzet autosector in…Nationale Bandenmonitor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties