bekeken: 1110 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,50)

Occasionexport gegroeid in derde kwartaal

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 13 november 2017, 15:40

Leestijd: < 1 minuut

In het derde kwartaal van dit jaar is de export van occasions plots toch weer gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in het voorliggende jaar. Dit is verrassend aangezien er vanaf 2012 sprake is van een gestage daling van de buitenlandse belangstelling voor onze gebruikte auto’s.

Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt voor Aftersales Magazine door Aumacon. Opgeteld over de eerste negen maanden zijn er dit jaar 177.390 occasions geëxporteerd; vorig jaar in dezelfde tijd waren dat er 178.380 stuks, een daling van 0,6 procent.

Daarmee lijkt een einde gekomen aan de jarenlange terugloop. De export van Nederlandse occasions bereikte in 2012 haar voorlopig hoogtepunt; in dat jaar vertrokken liefst 324.842 occasions over de grens. Sindsdien is de occasionexport scherp gedaald. Vorig jaar werden er ‘nog maar’ 234.772 occasions geëxporteerd. Let wel, nog steeds een enorm aantal als je het afzet tegenover de matige nieuwverkoop in ons land.

Plug-in

Gezien het grote aantal plug-ins dat de komende tijd op de Nederlandse markt beschikbaar komt lijkt het zelfs voor de hand te liggen dat de export verder wordt aangejaagd. Voor veel van die stekkerauto’s bestaat in het buitenland een levendige belangstelling – niet in de laatste plaats door allerlei lokale subsidies.

De complete occasionmarktanalyse van Aumacon staat in de nieuwe editie van Aftersales Magazine. Die verschijnt komende vrijdag.

Tags: , , , ,

ACM: bandenadvertentie…'Loonstijging boven 3 procent…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties