bekeken: 1325 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Olielekkage kost autobedrijf 68.378,88 euro

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 november 2019, 15:23

Leestijd: < 1 minuut

68.378,88 (exclusief btw) – die rekening in verband met opruimkosten wil de gemeente Heemskerk innen bij een autobedrijf. Daar lekte in juli 2018 afgewerkte olie in een sloot en nabij gelegen putten. Het bedrijf stelt voor 35.000 euro te betalen en daarmee de zaak te sluiten.

De overtreder zegt de kosten niet (in één keer) te kunnen betalen, zonder dat de continuïteit van de bedrijfsvoering risico loopt. De gemeente wil echter niet ingaan op zijn schikkingsvoorstel.

Bij het incident aan de Rijksstraatweg ontstond volgens de gemeente door overgelopen olie een “spoedeisende en gevaarlijke situatie” voor planten en vissen. Om die reden gaf zij opdracht aan een specialist om het water direct te reinigen, de olie te verwijderen en af te voeren. Volgens de eigenaar van het autobedrijf waren de werkzaamheden niet (allemaal) noodzakelijk. Ook zouden ze ondeugdelijk zijn uitgevoerd en is de rekening onredelijk hoog en vermoedelijk onjuist. Een nadere toelichting van de Omgevingsdienst IJmond bevestigt echter dat de werkzaamheden wel degelijk noodzakelijk waren en correct zijn uitgevoerd.

Deurwaarder

De gemeente ziet geen bijzondere omstandigheden om de kosten niet (geheel) op de overtreder te verhalen. Desnoods kan zij een gerechtsdeurwaarder inzetten – eveneens op kosten van het autobedrijf. De eigenaar kan nog in beroep gaan tegen het collegebesluit.

Tags: ,

SOS International weer…RDW gaat schadekeuring…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties