bekeken: 1963 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Omzet Groupauto naar bijna twintig miljard

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 11 oktober 2017, 14:00

Leestijd: < 1 minuut

Groupauto International heeft in 2016 meer dan twintig procent omzetgroei gerealiseerd. De groep zit nu dicht tegen de twintig miljard euro jaaromzet. Ceo Hans Eisner heeft dat bekend gemaakt op het jaarcongres van de grossiersorganisatie.

De fraaie financiële cijfers zijn de optelsom van alle grossiersverkopen in de 35 landengroepen waarin de organisatie actief is. Er zijn inmiddels meer dan vierduizend verkooppunten onder de vlag van Groupauto (vijftig in Nederland). Het concept Eurogarage (waaronder Carxpert valt) omvat inmiddels bijna zesduizend universele garagebedrijven in 24 landen; Toptruck tikt bijna de 1100 aan.

Deutsche Post

Tijdens het congres liet Groupauto Duitsland het succes zien van zijn dochteronderneming Global Automotive Service. Deze verzorgt onder meer het onderhoud aan voertuigen van  Deutsche Post. Directeur Freek Blekxtoon van de Nederlandse Groupauto-tak wil de activiteiten van Global Automotive Service ook naar Nederland halen. “Wij werken al nauw samen met onze Duitse collega’s, onder meer op het gebied van de garageformule Autoexcellent. Zij hebben uitgekiende IT-oplossingen, die wij goed kunnen integreren. Tijdens ons congres op 28 november zullen we meer laten zien.”

Overname AAG

Jean Jacques Lafont, ceo van Alliance Automotive Group (AAG), ging namens Groupauto Frankrijk in op de recente overname van AAG. De nieuwe eigenaar is het Amerikaanse concern Genuine Parts Company (omzet 8,3 miljard dollar). De transactie is volgens Lafont zonder gevolgen voor GPC’s lidmaatschap bij Groupauto International, dat zij zelf in 1991 mede heeft opgericht. De onderneming beraadt zich momenteel op haar positie: ze is nu nog aangesloten bij ATR maar zou zich mogelijk geheel of gedeeltelijk bij Groupauto kunnen scharen.

 

Tags: , ,

Volkswagen wil nieuwe…‘Slimme dongel’ van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties