fbpx
bekeken: 1710 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Omzet LKQ in Q1 -3,2%, april -40%

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 30 april 2020, 13:00

Leestijd: < 1 minuut

Terwijl de maanden januari en februari van 2020 meer dan prima omzet- en winstresultaten lieten zien, was maart voor LKQ door de coronacrisis een beduidend mindere maand. Het eerste kwartaal leverde voor LKQ zodoende een totaalomzet van drie miljard dollar op, wat 3,2 procent minder was dan in het eerste kwartaal vorig jaar.

Bij die licht gedaalde omzet bleef de gerealiseerde nettowinst overigens hetzelfde, 176 miljoen dollar. De omzetdaling werd voor ruim 80 procent gerealiseerd in Europa, als gevolg van de relatief snelle lockdown in enkele Europese landen.

April

Als aanvulling op het kwartaalbericht waarschuwt Dominick Zarcone, president en ceo van LKQ Corporation, dat voor het gehele concern over de maand april een omzetdaling van 40 procent wordt voorzien. Daarmee gaat de omzetverwachting die eind vorig jaar voor 2020 was afgegeven uiteraard volledig onderuit.

Ook gezien de marktomstandigheden wordt het moeilijk, zo niet onmogelijk om voor de komende maanden een vooruitzicht te geven. Wel ziet Zarcone dat zowel in de VS als in Europa overheden schakelen om de economie weer vlot te trekken.

Tags: , ,

4,1 procent meer apk’s in…Corona-update: universele…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties